Aerobic Fitness
Аеробика, тонизираща гимнастика и фитнес тренировки за отслабване в Бургас

Библиотека


 Яж и тичай - Скот Юрек

 

„Яж и тичай” е пътешествие през едни от най-прочутите, но и най-трудни ултрамаратони в света, на което поемате заедно с известния ултрабегач Скот Юрек. Вече повече от 20 години неговото име е сред водещите в жестокия свят на бягането на свръхдълги разстояния.

„Яж и тичай“ е пълна с невероятни, екстремни истории за издръжливостта и състезателния дух, изумителни научни факти и достъпни практични съвети, в това число и любимите вегански рецепти на Скот. Тази книга ще мотивира всички ни да „извървим пътя“, независимо дали това означава да започнем да тичаме, да открием нови кулинарни хоризонти, или просто да изследваме границите на собствените си възможности.

 

Линк: https://drive.google.com/file/d/0BxD3cBIozpS5SFN0U3c0TnVZaDA/view?usp=sharing

 


 

Бяг - Рони О‘Съливан

 

Автобиография на един от най-големите играчи по снукър последните десетилетия - Рони О‘Съливан. Той може да не е играчът с най-много спечелени титли по снукър, но за мнозина си остава най-талантливият – и предизвикващ най-голям интерес като личност.

Той прави първия си сенчъри брейк, когато е на десет години, и няма голям турнир, който да не е спечелил поне веднъж. В същото време Рони е отказвал участия повече  и е имал многобройни разправии със съдии заради непристойно поведение и цветист език по време на игра.

Кой е той, какво мисли за снукъра като спорт, за мечтите, трудните моменти и бягството от себе си.

 

Линк: https://drive.google.com/file/d/0BxD3cBIozpS5RTdkMGNiM1FjMjA/view?usp=sharing

 


 

Кривата на щастието - Иво Иванов

 

Стилът на Иво Иванов не подлежи на категоризация и излиза извън оковите на стандартната журналистика не само в български, но и в световен мащаб. В неговите ръце спортът е претекст - възможност да бъдат потърсени отговори на въпросите, които вълнуват всеки мислещ човек: какъв е смисълът на живота? На смъртта? На стремежите и амбициите ни? Какво точно е нашето място във вселената? Историите на Иво Иванов са за действителни личности, места и събития, но истинската им стойност е в спотайващите се между редовете послания, които, макар и създадени в далечните прерии на Канзас, от години търсят и намират будни съзнания и добри сърца в неговата родна България. Разказите му ще ви отведат на неочаквани и екзотични места: от едно от най-тайнствените кътчета на Хималаите, през клетъчните структури на зловещ паразит, до свръхсекретен лабиринт, скрит дълбоко под земята в самия център на Cъединените щати. Но не се учудвайте, ако далечните пътешествия, на които ще ви понесе тази книга, в крайна сметка завършат на най-непредвидимото, интересно и непристъпно място - това, в което обитавате самите себе си.

 

Линк: https://drive.google.com/file/d/0BxD3cBIozpS5dGNnSldDZjdwcFU/view?usp=sharing

 


 

 Първите седем - Боян Петров

 

Едно от "бижутата" на сайта за електронни книги "4eti.me"!

“Първите седем” – така е озаглавена дебютната книга на един от най-борбени хора в света. По професия е зоолог към Националния природонаучен музей в София, а в свободното си време поставя световни рекорди и изкачва най-високите върхове на планетата. Освен че специализира в спелеологията, ученият и алпинист застава зад редица природозащитни каузи за опазване на българската природа и работи в тясна връзка с държавни и неправителствени организации за изготвянето на експертни оценки и планове за управление, базирани на теренни проучвания. В нея Боян разказва за първите седем, но не години, а осемхилядника, които е покорил. Разкрива изпитанията, провалите и успехите, които съпътстват изкачването на седемте първенци, и това как го формират като блестящ катерач и лидер. Книгата е своеобразен наръчник за изкачване на високи върхове, в който детайлно се описват физическата подготовка и организацията, предшестващи експедициите към връх над 7000 метра."

 

http://4eti.me/boyan/