Aerobic Fitness
Аеробика, тонизираща гимнастика и фитнес тренировки за отслабване в Бургас

Тренировъчни програми


Ако сте дошли на тази страница, това означава, че сте преминали нивото на начинаещите, опознали сте различните базови упражнения, започнали сте да осъзнавате способностите си и сте разбрали колко много възможности има собственото ви тяло!   
 
Тук ще намерите различни тренировъчни програми - седмични, месечни или за определен период. 
Във всяка програма ще ви очаква подробно описание на упражненията, разпределение на тренировките по дни и/или седмици и препоръки за хранене, според обичайното ви меню*.  
 
Повечето тренировки спокойно могат да бъдат направени в домашни условия, или на някоя поляна, когато сте в отпуск. Допълнителен бонус е това, че има програми без никакви уреди, освен собственото тегло, което ви прави абсолютно свободни в избора на място и време за трениране.
 
Достатъчно е да спазвате последователността на тренировките, да не се отказвате, след като сте взели решение да тренирате, да се придържате към тренировъчната програма и да се храните разумно и здравословно.
 
Много хора започват подобни тренировъчни програми с голям ентусиазъм веднага, след като прочетат подобен материал. Обикновено са без никаква подготовка, само с едно голямо желание най-после да тренират у дома или да отслабнат.
И - прощавайте, но тези хора най-често се отказват след първата седмица и остават карайно разочаровани от подобни тренировъчни програми. Без замисляне са готови да поставят етикет "глупости" или "не става" и се насочват към други сайтове, в които отново четат за такива програми, пак започват с ентусиазъм, отново ентусиазмът се изчерпва рано-рано и така ден след ден, година след година и т.н. Най-често ще познаете такива хора в разговори за хранене или отслабване - това са най-големите жертви на "лошия метаболизъм" или "едрия си кокъл".  
 
Затова ще си позволя да ви посъветвам: Преди да се насочите към тренировъчна програма в домашни условия, помислете:
  1. Можете ли да си осигурите нужното време за спазване на тренировъчния план, независимо, дали ще бъде седмичен, месечен или друг?
  2. Чувставате ли се добре в здравословен аспект вие и семейството ви?
  3. Готови ли сте за някои ограничения от вредни храни?
  4. Смятате ли, че ще спазите собствените си решения да тренирате определеното време по план, при положение, че единствения човек, който ще ви контролира сте вие?

Е, ако сте отговорили на тези 4 въпроса и отговорите ви харесват - да не губим време! Избетере си план, който най-добре пасва на целите ви и да започваме!

Успех!

-----------------
* За някои програми, напр. в програмите, целящи отслабване, с опция за вегетарианци и невегетарианци!